úterý 13. září 2016

Pozitivní týden #22

Co pozitivního si pro mě připravily první zářijové dny?

Sezóna podzimních dobrot
Ačkoli počasí se zřejmě zbláznilo a momentálně nás oblažuje téměř tropickými teplotami, tak přece jen se podzim blíží a dozrávají švestky a jablka, a to si přímo říká o upečení něčeho chutného. V naší domácnosti každý podzim vedou hlavně tyto tři dobroty  - jablečný štrúdl ze špaldové mouky (recept), líný jahelník (recept) a datlový koláč s jablky (recept). A protože jsme od přítelovy babičky dostali fůru jablek, tak prakticky nejíme nic jiného. A mně to vůbec nevadí, protože kombinace jablek, rozinek a skořice je momentálně prostě neodolatelná a navozuje tu pravou podzimní atmosféru :-).

Pravý domácí časopis
Snad nikdy jsem neměla předplacený časopis. Byly doby, kdy jsem si pravidelně kupovala magazín o fantastice Pevnost a občas si udělala radost nějakou tou Elle, Joy, Cosmopolitanem či podobným módním časopisem, kde kromě reklam a povrchních článků de facto nic není. Ale poslední dobou se ze mě stává svým způsobem alternativec. Nevím, jestli je to tím, že jsem přece jen o pár let starší nebo tím, že jsem momentálně doma s prtětem, ale podrobně se zajímám o to co jím, co používám za kosmetiku, čistící prostředky, co si oblékám a jaký to má dopad na mé zdraví a na životní prostředí (zjišťuji, že obecně se takové osobě ve společnosti nadává biožena, ekomatka, lesana apod.). Čím dál víc je mi konzumní způsob života nesympatický a naopak život v souladu s přírodou je mi sympatický až dost. Když jsem tedy narazila na Pravý domácí časopis, který se jeví býti plný zajímavých článků a informací přesně v souladu s tímhle stylem života, neváhala jsem a hned si ho předplatila. Už se těším až mi přijde první číslo a doufám, že dostanu přesně to, co očekávám :-).

Zdroj: pravydomaci.cz

Spolupráce s nakladatelstvím Mladá fronta
Tak tohle mi udělalo radost převelikou. Nejsem typ blogera, který píše články jen v honbě po recenzních výtiscích a honí si triko počtem uzavřených spoluprací. Ale když mi Mladá fronta blogerskou spolupráci nabídla, dlouho jsem neváhala a kývla, protože knihy, které vydávají, čtu ráda a obecně bych z jejich knih ráda přečetla téměř cokoli. Doufám, že to povede k oboustranné spokojenosti.

Volné odpoledne
Já vím, tohle nezní jako něco extra veselého. Ale představte si, že celé odpoledne o samotě, kdy si můžu dělat, co chci, jsem nezažila už pěkně dlouho. Jasně, sem tam hodinu si pro sebe urvu, ale to člověk stačí přečíst stěží pár kapitol či uklidit nezbytné a už je zase v kole mateřských povinností a podobných radostí. Takže když jsem jednoho dne hochy vypravila k vodě a sama zůstala doma, měla jsem dojem, že mám prázdniny, tak opojný pocit to byl :-D. Jako správný knihomol jsem to využila hlavně ke čtení, ale stihla jsem i jeden díl seriálu, napsat recenzi, prospat se a prostě dobít baterky. Jedním slovem paráda :-).

Nový nosící šátek
 Zhruba dva měsíce před termínem porodu sice nemáme jméno a vlastně vůbec nic nachystaného, ale začala jsem tím, že jsem si pořídila krásný nosící šátek. Prodávající paní se s ním loučila nerada, ale slíbila jsem jí, že se mu u mě dostane stejně láskyplného zacházení jako u ní. Sice s ním vůbec neumím (naštěstí mám zkušené kamarádky, které mě snad zaučí), ale už teď se opravdu těším, až v něm budu nosit náš malý přírůstek do rodiny.

Co vám rozveselilo začátek září? :-)


4 komentáře:

  1. Super článek jako vždy! :-) Na podzimní dobroty už se taky moc těším. Mně rozveselilo září krásné počasí, dobrá knížka (Nestydaté plavky :-D)a setkání s kamarády, které jsem delší dobu neviděla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Musíš si někdy na nějakou podzimní dobrotu zajet za námi do Prahy :-)
      Počasí je opravdu nádherné (ale upřímně se po těch vedrech docela těším na podzimní plískanice) a setkání s kamarády je vždycky fajn... Nestydaté plavky sice neznám, ale zní to dost zábavně :-D

      Vymazat
  2. Špaldový štrůdl - mňam :) Jinak Pravý domácí časopis čtu pravidelně u nás v knihovně, někdy je to na mě až moc "alternativní", ale zjistila jsem, že už zřejmě také spadám do kategorie "lesana" a spoustu věcí mě tam baví a inspiruje.
    Díky šátku jsem přežila první rok s mladším synkem, který totálně bojkotoval kočárek, takže pořízení chválím, určitě se osvědčí.
    A já si jdu právě užít své volné dopoledne! )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Štrůdl u nás teď fakt jede, skoro se divím, že se ještě nikomu nepřejedl :-D
      Je pravda, že některé články, co jsem tak zběžně prohlížela ve starších číslech, budou asi i na mě moc alternativní, ale třeba se mýlím :-)
      Já právě u staršího nošení nějak zaspala a pořídila nosítko až když mu byly 3 měsíce, takže teď hodlám být připravena. Už jsem zmákla pár základních úvazů, tak doufám, že se osvědčí :-)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velikou radost :-)