čtvrtek 19. května 2016

Pozitivní týden #15

S přibývajícím sluníčkem je moje nálada čím dál veselejší. Co k mému pozitivnímu naladění přispělo tentokrát? :

Dance4mom v trávě     
Za dob svých vysokoškolských studií jsem hodně času trávila sportem a poskakováním v tělocvičně. Jenže co jsem doma na mateřské, není na to najednou čas, resp. čas by byl, ale problém je spíš v hlídání, protože málokterá aktivita se dá provádět s pohybujícím se dítětem za zády. Dance4mom je ale skvělá alternativa, jedná se o taneční hodiny pro maminky s dětmi, kdy maminka nese dítko na sobě, takže můžou tančit společně. A protože je hezky, tak se pořádají taneční hodiny v pražských parcích a sadech, přímo pod širým nebem. My jsme navštívili hodinu na Ladronce, šoupla jsem prcka do nosítka a jala se hopsat, kroutit boky a tak podobně :-D. Po čtvrthodině jsem byla úplně zpocená a vyřízená (ono deset kilo zátěž a rok nicnedělání dělá své), ale bylo to super! Druhý den jsem sice nebyla schopná vstát z postele, ale vzpomínka v podobě videa mi pokaždé vykouzlí úsměv na tváři.

Expedice do rodné vísky
Jednou za čas je třeba vytáhnout paty z Prahy a jet zkontrolovat rodičovstvo na Moravě. Prcka jsem vypustila na zahradu (byl nadšen, zvlášť když se mohl válet v trávě, hlíně a škubat všechno zelené, co mu padlo pod ruku) a já se vyvalila na lavičku a užívala si sluníčka a v mezičase skvělého makového koláče od maminky :-D. Příští návštěvu už prý bude v provozu bazén, tak nevím, jestli se mi vůbec bude chtít vracet do Prahy :-D.

Výlet na Hukvaldy
Krásné počasí si přímo říkalo o nějaký ten výlet, tak jsme se vydali okouknout novou lišku Bystroušku na Hukvaldech, projít si oboru, napít se vody ze studánky a nadýchat se trochy čerstvého beskydského vzduchu.

PROČ NE – Coffee & Coctail bar
Tohle asi bude zajímat hlavně mé známé a kamarády z Nového Jičína, kde jsem prožila prozatímní většinu svého života. Konečně tady otevřeli pořádnou kavárnu s názvem PROČ NE. Zrovna v den otevření jsme jeli okolo a navíc můj milý v Praze školil personál, tak jsme neodolali a šli to okouknout. Interiér se mi moc líbí, je jednoduchý, stylový, nic kýčovitého. Obsluha byla velmi milá, nadšená a i když ještě nabídku nemají úplně v paměti a servis vychytaný, budiž jim to odpuštěno, přece jen první den otevřeli. Nabídka nápojů je poměrně veliká, kávu odebírají z pražírny Doubleshot, čaje zase od Tea Mountain, a nad jejich koktejlovým lístkem mé srdce alkoholika tiše zaplesalo (dělám si pochopitelně srandu, já už ani nevím, co to alkohol vlastně je :-D). K zakousnutí si můžete vybrat z několika cheesecaků nebo jiných dobrot, které zrovna mají v nabídce. Prostě paráda. Fandím jim a doufám, že se jim bude dařit :-).

Zdroj: fb stránka kavárny
  
Letní nákupy
Léto je téměř za dveřmi a to pro mě znamená nutnost oživit a oletnit šatník! A vzhledem k tomu, že se blíží dovolená v Řecku, bylo potřeba sehnat dovolenkové nezbytnosti jako jsou plavky (stále je nemám – do těch starých se faakt nevlezu, že by se srazily? :-D), letní šaty, klobouk, žabky, opalovací krémy a tak. Věřím, že to všichni známe. Jak v zimě nakupování svetrů, kalhot a kabátů nemám ráda a je to pro mě svým způsobem frustrující, tak letní nákupy miluju (za prvé si nemusím v kabince svlékat milion vrstev oblečení a za druhé už se v nových šatech vidím na pláži :-D).

PS: Můj milý je asi náměsíčný či co… V noci jsem nemohla spát a jak tak koukám do stropu a přemítám o nesmrtelnosti chrousta, najednou se milý zvedne z postele a jde zavřít moji pootevřenou šatní skříň. Nedá mi to a ptám se:

„Co to děláš?“
„Je zima…“
„Ahaa, to jako aby mi nenastydlo oblečení?!“
„Jo.“

Lehne si a spí dál, a ráno si pochopitelně nic nepamatoval. A to jsem si říkala, že jenom mně to leze doma na mozek :-D.

Jak vy se připravujete na blížící se léto? :-)

2 komentáře:

  1. Na letní nákupy se tedy netěším, mám jen jedny roky staré zpuchřelé plavky a rozhodně se mi nechce kupovat nové :) A zahrada je pro děti naprosto super - vůbec si to neumím představit ve městě, takhle jim ráno šoupnu gumovky a vystrčím za francouzské okno ven. Po počátečním ochutnávání všeho už je to teď stabilizované a nic moc nového tam nejedí :) Tak užívej sluníčka a těším se na další pozitivní článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zahradu fakt závidím, v tom má město a bydlení v bytě velikou nevýhodu, zvlášť když má člověk děti, protože je prostě nikam nevypustí, musí holt vyrazit do parku nebo někam a tím pádem nabalit s sebou vagón hraček, jídla, pití, oblečení pro všechny varianty počasí, a to je někdy dost otrava... Takže myslím, že v létě budeme u rodičů pečení vaření :-D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velikou radost :-)