středa 1. března 2017

Únor bílý, čtenář sílí

Můj únor se nesl ve znamení otravné zimy, ale zase čím víc času doma, tím víc čtení :-). Jaké knihy a věci mi zpříjemnily tento měsíc?

Únorové čtivo

Valentýna vyloženě neslavíme, ale aby se neřeklo, tak jsem si přečetla pár romantických slaďáků. Nejdelší jízda od Nicholase Sparkse byla moc fajn (recenze), kniha Sexy vrásky a jiné lásky od Indie Knightové byla zklamáním (recenze). Jinak se mi hodně líbila kniha Rus je ten, kdo miluje břízy od Olgy Grjasnové (recenze).

Nakladatelství Epocha

Nehoním recenzní výtisky ani nemám potřebu vytvářet sáhodlouhý seznam knižních spoluprací. Ale... Nakladatelství Epocha je mi opravdu sympatické a vydává knihy, které bych si ráda přečetla, takže jsem jim zkusila napsat a ono to vyšlo! Obdržela jsem parádní detektivku Bolest (recenze), knihu povídek Archa zrůd (recenze) a sci-fi Epos o panáčkovi, který ještě čeká na přečtení.
              









Knihy pro děti

Jsou krásné a baví mě skoro víc jak synka. Na Vánoce Ježíšek přinesl Zimu a vzhledem k tomu, že ji čteme pořád dokola, tak jsem přemýšlela, že mu koupím další roční období na narozeniny, které bude mít za chvíli. A osud mi byl nakloněn, protože na ně zrovna měli na Megaknihách velkou slevu, tak je máme komplet. Pokud máte malé děti, určitě doporučuju, neboť je to téměř nekonečný zdroj zábavy :-).




Zdraví

Věřím, že zdraví  je základ života nebo jak se to říká a nikdy není na škodu se dozvědět nové a přínosné informace. V duchu tohoto hesla jsem knihovničku rozšířila o dvě publikace. Velmi odbornou Jedlou sodu (recenze) a velmi zajímavou Léčbu zemí - Průvodce výchovou zdravých dětí v nezdravém světě.


Internetový fantasy deník Sarden

Fantasy je mým oblíbeným žánrem a když Sarden vyhlásil, že hledají redaktory, poslala jsem jim na ukázku něco ze své tvorby a světe div se, rozhodli se to se mnou zkusit :-) Takže jsem zase o něco blíže svému oblíbenému světu čarodějů, elfů a zemí, kde realita bývá notně pokřivená. Tak mi držte palce :-).

Kultura

Navštívili jsme výstavu Noemova archa v Nové budově Národního muzea. Je plná zvířátek (nečekaně) a myslím, že dostatečně pobaví jak malé děti, tak i dospěláky. Synek se zasekl u žraloka a nemohli jsme ho dostat pryč a já se zakoukala na chřetýše a pak se mi o něm zdály děsivé sny :-D.

         

A taky jsem konečně viděla film Fantastická zvířata a kde je najít. Skvělá podívaná. Eddiemu Redmaynovi role Mloka Scamandera padne jako ulitá a co si budeme povídat, návrat mezi čaroděje a mudly je těžká nostalgie a neuvěřitelná zábava v jednom. Taky jsem se dostala k přečtení původního scénáře a je bezvadný, s dokonalými ilustracemi. Četla jsem ho den po filmu a i když jsem si pamatovala větu po větě, stejně mě to neskutečně bavilo :-).

Doctor Stranger things


Viděla jsem první řadu seriálu Stranger things a ačkoli to někteří kritizují, že jako mysteriózní až lehce hororový film to rozhodně nevyznívá, tak mě se to líbilo, a občas jsem se docela solidně bála :-D. Ale já jsem docela strašpytel, horor Kruh jsem viděla jednou a pěkně dlouho jsem z něho nespala :-D.
Má první marvelovka Doctor Strange taky nedopadla špatně. Aćkoli mě tyhle filmy míjí a přiznám se, že jsem na to koukala hlavně kvůli Benedictu Cumberbatchovi, tak mě to kupodivu celkem bavilo.

Biorythme

Objevila jsem novou kosmetickou značku. Přivedla mě na ni kamarádka (které teď za to děkuji a zároveň ji proklínám :-D) a z jejich deodorantů jsem naprosto unesená, tak jednoduché a účinné přírodní složení jen tak nenajdete. A protože jsem si nedokázala vybrat tu správnou vůni, pořídila jsem si na testování v miniaturkách všechny :-). A malinový balzám na rty k tomu. Pokud vás to zajímá, tak stačí mrknout na biorythme.cz.

Mateřské radosti

Pořídila jsem si nový nosící šátek a je boží! Kdyby to náhodou někoho zajímalo je to šátek české firmy Loktu She s názvem Bird Garden Passiflora. Myslím, že nám s dcerkou fakt sluší a je to zkrátka láska na první navázání :-D. Upřímně mám z něho větší radost než ze všech těch knih, ale psst, aby se blog neurazil :-). Navíc jsem se zapsala na testování dalších dvou, takže se obávám, že se ze mě stává nosící maniak (naše princezna holt bojkotuje kočár, tak co nadělám, že).

         

Jak jste se měli v únoru vy? :-)


Zdroje obrázků: fandimefilmu.net, onlinefilmy.net

2 komentáře:

  1. Páni, gratuluji k nové spolupráci i redaktorské práci. Jinak ty knížky pro děti jsou taky naše oblíbené, mám všechny a baví menšího i většího chlapíka. Šátek chápu, Jonášek nechtěl do svých 10 měsíců spát v kočárku, tak jsem se něco nanosila :) Tenhle vypadá vážně skvěle. A tip na deodoranty jsou zrovna potřebovala, právě zkouším jednu značku přírodního výrobce, ale nějak to není ono.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Ty knížky jsou fakt boží, někdy mám pocit, že mě baví víc než děti :-D Tak to máme s kočárkem dost podobně, stojí nám teď akorát v předsíni a stal se z něj odkládací prostor pro čepice a šály. Do šátků jsem se fakt zamilovala, tak mi to ani nevadí :-)
      Tyhle deodoranty jsou fakt super, ještě se mi osvědčily od značky Soaphoria, ale ty mají dost intenzivní vůni.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velikou radost :-)