pátek 24. března 2017

Můj dokonalý čtecí koutek

Jistě jste zaznamenali vlnu čtecích koutků ve spolupráci s Favi.cz. I mně přistál v emailu lákavý návrh vytvořit s pomocí tohoto vyhledávače nábytku a dekorací svou vysněnou čtecí zašívárnu. Na interiérový design moc nejsem, proto naše bydlení stále připomíná holobyt, ale mám v plánu konečně vyřešit dětský pokoj, který v současnosti obsahuje postel, skříň a to je vše (tím se mým dětem hluboce omlouvám, ale ony ví, že máma radši čte pohádky než vybírá koberce). Ze zvědavosti jsem tedy na vyhledávač klikla, že to omrknu a světe div se, najednou mám sestavený nákupní seznam a dětskému pokoji se blýská na lepší časy! Potažmo i naší ložnici, neboť jsem konečně našla ty správné a ladící zatemňovací závěsy a konečně nebudu muset za úplňku ležet celou noc s očima dokořán (protože spát se rozhodně nedá, jaké je tam světlo).


A co by tedy dle mého nemělo v tom správném čtecím koutku chybět? Samozřejmě pořádná knihovna, že ano. K ní pár knižních zarážek ve tvaru knih, jestli totiž něco nesnáším, tak jsou to knihy, které se vzpěčují stání a přepadávají (jo, je to trochu nuda, ale jako knihomol si prostě nedám zarážku ve tvaru žirafy :-D). Pak také velmi pohodlné křeslo, takový tradiční ušák se jeví jako skvělá volba. K tomu pár tun polštářů, protože při čtení to tlačí hned tu, hned tam a pohodlí je zkrátka základ. Také je třeba mít po ruce deku, neboť za dlouhých zimních večerů to bez ní nepůjde (nebo pár tlustých ponožek, ale ty vyhledávač nábytku v nabídce nemá :-D). Dále stoleček na hrnek s čajem a dobroty a taky hodiny, neboť čtecí čas je občas omezený. Na zeď stylový plakát a za okno barevný květináč (to až budu potřebovat dát odpočinout unaveným očím pohledem do zeleně, aby bylo jasno). A teď jen doufám, že mám nějakou nepoznanou příbuznou, která si na mě v poslední hodince vzpomene  a odkáže mi balík peněz, abych tyhle plány obrátila v realitu :-).


A co pro děti? Tady jsem vytvořila hned dva wishlisty. Jeden spíše pro mladší (v pubertě už asi autíčkové hodiny a sovy na lampičce nebudou úplně žádoucí), ale uznejte, že to míšanové křeslo je boží (až nebudou děti doma, budu si tam tajně chodit číst, ale psst). Hodiny se mi zalíbily tak moc, že je synek asi dostane na narozeniny a taky jsem si vybrala asi milion nálepek na zeď, o výsledku budeme asi losovat. Druhá varianta je pro trochu odrostlejší děti, nálepku na zdi nechám, vyměním křeslo za veselé žluté, hodiny za méně infantilní, přidám parádní polštářky a barevné květináče. A když na to tak koukám, tak jsem asi trochu zastydla v dětství, protože tenhle hravý koutek se mi líbí skoro nejvíc. No nic, jdu dál plánovat, šetřit a sesadit Ikeu z výsluní nejlepšího obchoďáku s nabídkou věcí do bytu :-).


Děkuji Favi.cz za báječnou inspiraci a právě na těchto stránkách můžete vybírat zajímavé doplňky, dekorace či rovnou celé kusy nábytku.

Který koutek se vám líbí nejvíc? :-)

5 komentářů:

  1. Vlnu ctecich koutku od Favi jsem zaznamenala a vzdycky se smutne kouknu na to svy stary kreslo nebo na rozsekanou postel kde si vetsinou ctu se sotva fungujici desett let starou lampickou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Přesně tak! Kdyby po mně někdo chtěl zveřejnit můj reálný čtecí koutek, tak by byl asi zděšen, zjevně to mám dost podobný a rozvrzaný gauč se stoletou lampičkou opravdu nejsou příliš reprezentativní :-D

      Vymazat
  2. Líbí se mi první a třetí varianta ;) Hezky napsaný celý článek. I já jsem našla na Favi.cz inspiraci, jak poladit byt, do kterého se máme v blízké době s přítelem stěhovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Jo, Favi.cz je vážně skvělá inspirace a pokud se stěhujete do nového, tak o to víc bych si zařizování užila :-)

      Vymazat
  3. Zatemňovací závěsy jsou fajn, také jsme je dřív měli, ale pak jsme si objednali venkovní rolety z Pramos, a ty jsou ještě lepší. Díky nim dokážu doma udělat úplnou tmu, takže ať se venku děje co se děje, já si zatáhnu, lehnu do postele a spím :-) .

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velikou radost :-)