neděle 20. března 2016

Vzkaz synkovi k prvním narozeninám :-)

Můj milý oslavenče,

Dnes je to přesně rok, co jsem Tě poprvé držela v náruči. Ty jsi na mě nevěřícně mžoural a já na Tebe hleděla s nepopsatelnou láskou. Jestli existuje okamžik, kdy se člověku změní život, myslím, že to byl právě tento.

Byl to krásný první rok Tvého života. Zažil si svůj první příchod domů, první cestu vlakem, první Vánoce, první řádění v bazénu, poprvé jsi poznal, že ne vždy dostaneš, co chceš, že vyskládat celou komodu je ohromná sranda a že mít na noze sádru zas taková sranda není. Zjistil jsi, že pouštět se po hlavě z postele není ten nejlepší nápad, že omítka není tak dobrá, jak vypadá, a že mlácení lžící do topení je zaručený způsob, jak mámu rozčílit. :-) Udělal jsi své první krůčky, zažil své první pády. Z malého bezbranného miminka jsi vyrostl v neposedného rošťáka, který s nadšením objevuje svět. Pevně doufám, že touha poznávat a objevovat Tě nikdy neopustí.

Vím, že jednou přijde čas, kdy má maminkovská náruč už nebude tím jediným, co dokáže s jistotou zahnat každou bolístku, ale než ten čas přijde, mám v plánu Tě naučit spoustu skvělých věcí. Třeba to, že kniha je nejvěrnější přítel, že čokoláda zažene veškeré chmury, že dobří přátelé a s nimi strávený čas je k nezaplacení, a že západ slunce je i přes všechna klišé nádherná podívaná. A také to, že můžeš dokázat vše, co si jen budeš přát a ať Tě potká cokoli, vždy pro mě budeš ten nejúžasnější, nejdokonalejší a nejbáječnější malý človíček, kterého jsem měla tu čest poznat.
Zdroj: educationscotland.gov.uk 

 Přeji Ti krásné první narozeniny! :-)
Máma

PS: Dokonce ti i odpustím, že jsi mě dneska donutil vstávát o půl šesté! :-D

6 komentářů:

  1. Moc pěkně napsané, až mi slza vylezla. Veliká gratulace k prvním narozeninám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Jo jo, taky jsem měla namále, když jsem to psala :-)

      Vymazat
  2. Nádherně napsáno. :') Gratuluji synkovi k prvním narozeninám!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jo, dostala jsi mě :) A že já jen tak u cizích blogů a miminek nebrečím.
    My slavíme teď o víkendu taky jeden rok, starší má 2,5. Přijde mi to chvilka, když jsme slavili s ním a stříhali mu první vlásky. Měl z nich už culík :). Tentokrát je Jonášek plešounek, tak bude jen oslava bez postřižin.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Hele, dojala jsem i sama sebe a to je taky co říct :-D
      Jéé, tak to přeju všechno nejlepší a ať se oslava parádně vydaří!
      A taky nemáme o stříhat, a asi ani ještě dlouho mít nebudeme :-D
      To teda nemají od sebe velký věkový rozdíl (bůhví proč jsem myslela, že jsou od sebe více) a říkám si, jaké to asi je mít doma dvě takhle malé děti, protože já mám občas pocit, že i to jedno je na mě moc :-D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velikou radost :-)