pátek 18. března 2016

Pozitivní týden #11

Jaro je tady a já mám hned lepší náladu (nic naplat, sluníčko dělá své), takže co jsem si užila tentokrát?

Balení kufrů
To je malinko nadsázka, neboť balím jedno malé příruční zavazadlo, do kterého se marně snažím nacpat spacák. Docela by se mi hodilo něco alá Hermionina kabelka. :-D Ale každopádně můj výlet do Anglie se blíží a já se fakticky těším a nemůžu dočkat a navíc v Británii už mají teplo a slunečno. :-D Máme v plánu se mrknout do Edinburghu, Birminghamu a Shrewsbury, jupí jou. :-)

Spaní celou noc
Tohle asi ocení jen maminky malých dětí, což úplně není cílová skupina mého blogu, ale tohle je pro mě prostě velká událost. Konečně se naše dítko naučilo spát celou noc v kuse! Věřte, že na tohle čekám zhruba od porodu a nikdy bych nevěřila, že budu toužit po takové prosté věci jako je noční spánek (za mých mladých let byl noční spánek zbytečnost a nevyužitá příležitost). Rok v noci vstávat co hodinu či dvě je fakt šílené (když mě tím mamka strašila, tak jsem tvrdila, že se to nedá vydržet, inu, dá). Teď se jen intenzivně modlím, aby to vydrželo :-).

Medvědí procházka
Jaro se blíží a s tím vzrůstá moje touha po zelených bylinkách. Pažitka a řeřicha už nám vesele roste za oknem, a aby toho nebylo málo, tak jsme s kamarádkou podnikly lov na medvědí česnek. Nikdy bych neřekla, že v Praze najdu takové skvělé naleziště. Spojily jsme to s procházkou po jakési cyklostezce a bylo to fakt parádní.

          
Česnekový ráj :-)         

Pesto z medvědího česneku
Česnek nepatří mezi mnou vyhledávané potraviny, ale když už jsem dotáhla tunu medvědího česneku, tak jsme dumala co s ním provést, protože je to skvělá rostlinka na pročištění a detoxikaci organismu a obsahuje prý hodně železa, kterého mám pořád nedostatek. Inspirovala jsem se kamarádkou a dala se do výroby medvědího pesta (kešu, citrónová šťáva, olivový olej, sůl) a musím říct, že po uležení v ledničce je fakt luxusní, asi dlouho nevydrží :-).

       
Zelené jak brčál, ale výborné :-)         
Jarní výzdoba
Každý rok si s příchodem jara a Velikonoc říkám, že by stálo za to, si pořádně jarně vyzdobit byt. Rozumějte, spousta zelené, žluté, nějaká ta květina a tak. Mno, každý rok vytáhnu své pidikuřátko, které je za ta léta celé pomuchlané a tím to většinou končí. :-D Ale letos jsem v hromadě kýčovité velikonoční výzdoby v Globusu objevila krásnou kytičku k zapíchnutí do květináče, takže tímto jsem množství letošní výzdoby rozšířila o 100%, a jestli tímhle tempem budu pokračovat, tak zhruba v důchodu už to bude dle mých představ. :-D

Toho chcípajícího koriandru si nevšímat! :-D

Taky se tak radujete z příchodu jara jako já? :-)

2 komentáře:

  1. Ad Spaní v noci - závidím :) U nás to ještě na brzkou změnu nevypadá, ale kupodivu jsem si už docela zvykla. Mládě spinká v posteli se mnou, tak se v noci jen x-krát přicucne a celkem o tom ani nevím. Nejhorší jsou pak ale noci, kdy rostou zuby, je nachlazení, apod. To moc nedávám a střídáme se s manželem v uspávání.
    Ad Jaro - stačí, že vyleze sluníčko a neskutečně se mi lepší nálada. Nemám ráda moc velká vedra ani zimu, takže si jaro a podzim užívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás právě společné spaní nějak nechtělo fungovat (zkoušeli jsme to, ale jak spal s námi v posteli, tak jsme nespali skoro vůbec), nakonec jsme ho museli dát do jeho vlastního pokoje, a teprve potom začal trochu líp spát (ale pořád žádná sláva) a fakt až teď spí celou noc, vůbec nevím čím to, ale modlím se, ať to vydrží!! :-)
      Já byla právě vždycky skrz naskrz letní člověk a nějaká vedra mě nedokázala vyvést z rovnováhy a zimu jsem upřímně proklínala, ale poslední dva roky jsem taky pro jaro a podzim, asi stárnu nebo co :-D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velikou radost :-)