pátek 25. listopadu 2016

Pozitivní týden #24

Tak tomuto týdnu vévodí událost, která je asi tou nejradostnější a nejkrásnější věcí, která se mi za celý rok stala :-).

Narození holčičky
Za listopadové superúplňkové noci vykoukla na svět naše malá princezna. Porod byl rychlý, přirozený, bez komplikací a maličká je krásná a ve všech směrech dokonalá :-). Tímto jsme si nadělili pod stromeček ten nejkrásnější dárek, jaký si jen lze představit, a i kdyby zbytek roku stál za nic, tak přítomnost toho malého človíčka to bezpochyby vyváží :-).

Green Beauty Market
Jednalo se o první ročník prodejní akce s čistě přírodní kosmetikou, která se odehrála v netradičních (ačkoli pro kosmetiku příhodných) prostorech Prague Gallery Laufen Art of Bathrooms. Prodej a prezentace přírodních produktů byla doprovázena tematickými přednáškami a workshopy. Jistě, takových veletrhů je řada, ale tenhle byl výjimečný v tom, že se zde prezentovaly víceméně pouze produkty skutečně přírodní (např. Inlight, Weleda, Zao, Zuii..), a ne ty, které se sice tváří zeleně, ale ve výsledku ve složení najdete jednu čistou složku a zbytek je ropný sajrajt. Já neměla příliš mnoho času, tak jsem jen obešla stánky a i tak jsem tam strávila dvě hodiny. Prodejci byli milí a příjemní, nebyl problém se na cokoli zeptat či si vyžádat vzorečky. Nejvíc času jsem strávila u stánku značky Dulcia (moje oblíbená), Khadí (nechala jsem se přesvědčit k výměně oblíbené henny), Little Ondine (zkrátka jsem si nedokázala vybrat), Acorelle, Urtekram, no a pochopitelně jsem prošla i řadu dalších. Samozřejmě jsem neodolala a něco nakoupila. Každopádně jsem odcházela nadšená a už se těším na další ročník :-).

Můj skromný úlovek :-D

Little Ondine laky
Tohle byl na veletrhu můj největší objev. Moc se mi líbí krásně nalakované a upravené nehty, ale dost mi vadí, že jsou to složením chemické koktejly a také jejich smrad a nutnost odlakovávání. Proto si nehty lakuju výjimečně. Zdá se, že tahle značka to změní, neboť tyto laky jsou na bázi vody a pryskyřice, tudíž se žádný nepříjemný odér nekoná a navíc není odlakovač vůbec potřeba, prostě se lak sloupne. Moc jsem tomu nevěřila, že to bude tak snadné, ale po vyzkoušení u stánku jsem neodolala a hned si jeden koupila. A je to skutečně tak jednoduché. Takže už šetřím na další barvičky :-).

Vánoční ozdoby
Já vím, pořád ještě máme listopad, ale nerada dělám věci na poslední chvíli, navíc jsem měla jakousi tvořivou náladu a výsledkem je sada vánočních ozdob na stromeček. Mám z nich fakt radost. Nejen proto, že mě to ohromně bavilo, ale navíc jsou nerozbitné, takže se nemusím bát, že zbude jen hromada střepů, až stromek půjde díky nenechavým ručkám našeho prcka k zemi :-D.

Jen malá ochutnávka :-)

Spolupráce s nakladatelstvím PRESCO GROUP
Ve svém blogerském snažení jsem povýšila a nabídli mi k recenzi dětskou knihu :-D. Ale vzhledem k tomu, že v naší domácnosti začíná dětská četba převažovat, řekla jsem si proč ne a šla do toho. Přišel mi moc hezký balíček a já se těším na čtení.

Rozhodně potěšil :-)

Jaký byl váš pozitivní týden? :-)

3 komentáře:

  1. Nestíhám teď bohužel moc číst a komentovat, ale tady musím :) Moc gratuluji k tomu nejkrásnějšímu dárku! A ozdobičky tedy klobouk dolů, vypadají skvěle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :-)
      Někdo holt má antistresové omalovánky, já relaxuju u tvoření, jen škoda, že má stromek omezenou kapacitu :-D

      Vymazat
  2. Já se snažím žít pozitivně tak nějak pořád. Prostě a jednoduše, i když se mi nedaří, tak se snažím vidět na věcech spíše ta pozitiva než negativa. Ne vždy se všechno povede, to je jasná věc. Ale třeba naposledy jsem měla radost z dobré investice do nemovitostí, kdy se mi podařilo dobře koupit, opravit a prodat jeden byt. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velikou radost :-)