úterý 10. října 2017

Legrační počítání do postýlky, Králík Toník: Kterak děti naučit počítat

Autoři: Daniela Kulot, Maurice Pledger
Nakladatelství: Presco Group a.s (Ella & Max), Svojtka & Co
Rok vydání: 2013, 2016

Rozhodně nejsem ambiciózní matka, která by svým dětem už od narození cpala do hlavy znalosti a informace, aby se mohla pyšnit tím, že její děti umí v půl roce počítat, ve třech letech číst a v pěti vynalezly lék na rakovinu. Ale když se synek začal zajímat o to, kolik čeho je a co znamenají ty divné znaky, co máma mačká ve výtahu, těžko mu budu zatajovat počátky matematiky. A tak se mi do ruky dostaly dvě zajímavé knížky, které synka nesmírně baví a dovedly ho k tomu, že ohromuje okolí svým uměním počítat do tří :-D (pak skočí rovnou na osm a následně na padesát, ještě má co dohánět :-D).

Legrační počítání do postýlky
Je to víceméně leporelo, každé dvě strany se věnují jedné číslici, která je představena krátkou říkankou a doprovodnou ilustrací. Ústřední postavou je chlapeček, který se chystá večer do postýlky a příslušný počet zvířátek mu při tom pomáhá. Básničky jsou sice někdy malinko kostrbaté, nicméně synkovi to nijak zvlášť nevadí a já je tak musím číst pořád dokola (věřte, že už nenávidím tři jeleny, co se dělí o jednu třešeň :-D). Synek se s chlapečkem ztotožňuje, a to více ho to baví. Ilustrace jsou moc milé a povedené, takže věřím, že může pomoci se dětem zorientovat ve světě čísel a pokud ne, tak alespoň říkanky pobaví :-).




Knihu seženete např. v internetovém knihkupectví Presco Group zde.

Králík Toník
Kromě počítání je to skvělá příležitost jak s dítkem procvičit barvy. S králíkem Toníkem a jeho kamarády poznáváme zvířátka, hmyzáky, motýly apod. Je krásně barevná a navíc interaktivní, protože při čtení je třeba každou stránku dotvořit nálepkami, které jsou vzadu, a to synka hodně bavilo. Děti se prostřednictvím nálepek učí počítat do deseti a seznámí se se všemi základními barvami. A při troše snahy se dají nálepky zase odlepit a začít znovu. Knihu jsem zakoupila v Levných knihách a rozhodně to byla dobrá investice.






Obě knihy bych doporučila zhruba od 2-2,5 let.

Závěrem děkuji nakladatelství Presco group a.s., od kterého mám Legrační počítání do postýlky.

Jaké jsou vaše oblíbené počítací knihy? :-)

2 komentáře:

  1. To legrační počítání do postýlky máme taky a kluci ji mají taky rádi. Taky vždy hledají na obrázku toho dinosauříka (nebo co to je) a nazvali ho Piduch :) Jinak počítací další nevím, ale na učení barev se teď u nás hodně líbily dvě knížky Jak pan zelený ztratil zelenou a Otevři okénko Barvy od Svojtky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, dinosauříka (u nás teda ještěrka :-D) taky hledáme, představuje mladší ségru :-D A díky za tipy na další knihy! :-)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velikou radost :-)