pondělí 4. září 2017

Můj srpen :-)

Knihy

Srpen byl na přečtené knihy docela bohatý. Něco čeká na recenzi, něco jsem jen krátce okomentovala na své fb stránce Secrets of Monis.

Na další dovolenou jsem se příjemně naladila Toskánskou vinicí od Ference Mátého (recenze). Do Provence jsem si odskočila s knihou Znovu Provence od Petera Mayleho. S Peterem Grantem jsem se brodila londýnskými kanalizacemi v Šepotu podzemí od Bena Aaronovitche. Je to výborná a neskutečně vtipná kniha :-). U detektivek jsem zůstala v knize Otčina od Roberta Harrise. Rozvíjí v ní myšlenku, jak by to vypadalo, kdyby druhou světovou válku vyhrálo Německo, a řeknu vám, že kniha to sice byla skvělá, ale měla jsem z ní docela deprese. Konečně jsem přelouskala Dopplera a říkám si, co je se mnou špatně, že z něj vůbec nejsem tak odvázaná jako ostatní :-(.






Svou sci-fi duši jsem uplatila Světem podle Prota od Gena Brewera, s recenzí asi počkám až uvidím stejnojmenný film, který má výborné hodnocení a navíc tam hraje můj oblíbenec Kevin Spacey. Znáte? Viděli jste?



Taky jsem si říkala, že by nebylo od času marné napsat recenzi, nebo spíš dojmy k dětským knihám. Mám spoustu známých, kteří se mě ptají na inspiraci a takhle je jen odkážu na blog a bude. První vlaštovka je zde.

Trochu myslela i na své zdraví a životní styl a přelouskala Oprawme se od Stanislava Skřičky, jen vůbec nevím, co si o tom myslím :-D.  A protože v takovém rozpoložení se velice těžko píše recenze, dávám tomu čas a chci nejprve vyzkoušet to, o čem píše. A taky se zamýšlím na dnešní konzumní společností a svými potřebami s knihou Bezodpadová domácnost od Bey Johnson.



Zasnoubení

Ano, asi největší událost z celého měsíce. Podrobnosti si můžete přečíst zde :-). Příští týden mám schůzku se svatební koordinátorkou, takže plánování svatby naplno začíná! :-)


Filmy a seriály

Třináct důvodů proč

Třináctidílný seriál o tom, proč se zabila jedna americká středoškolačka na motivy knihy Jay Ashera. Každý díl jedna kazeta, kde namluvila jeden z důvodů svého rozhodnutí. Nápad dobrý, zpracování slabší. První díly jsem čekala, co z toho vyleze a nebýt zvědavosti, jakou to má pointu, tak to asi v životě nedokoukám. Poslední dva díly jsou super, ale ten balast mezi tím nestojí za koukání na celou řadu. Ale pokud vás zajímají potíže puberťáků, které v jejich hlavě nabývají monstrózních rozměrů, proč ne.

Zdroj: filmserver.cz

Skyfall

Moje první bondovka :-D. Nekecám, tenhle fenomén mě zcela minul, ale jednou se začít musí, že jo :-).

Zdroj: telegraph.co.uk


Lipno podruhé

Další báječné dva týdny na Lipně a také důvod mé neaktivity na blogu (kde není internet a pc, nejsou články a recenze). Bylo celou dobu krásné (až na jeden obří slejvák a bouřku, při které jsme se zrovna vraceli z výletu do lesa, promokla jsem až nechci říkat kam :-D), tak jsme se vykašlali na výlety a váleli se u vody, po večerech koukali na hvězdy (je tam velmi malé světelné znečistění, takže to byla naprostá nádhera a romantika na druhou :-D) nebo četli knihy, zkrátka ideálně strávená dovolená :-). Můj milý si pořídil katamarán (pro neznalé je to taková pidi sportovní plachetnice), takže pokud jste uprostřed Lipna viděli plachetnici s černě pruhovanými plachtami, ze které někdo visel, byla jsem to s největší pravděpodobností já :-D.

Já vím, kvalita fotky je mizerná, ale aspoň pro představu :-)

Grill party a jiné zábavy

Udělaly jsme si ryze holčičí a navíc sestřenkovský víkend, probraly jsme všechno možné, ugrilovaly tuny jídla (a pak většinu nesnědly - chápejte, plavková sezóna :-D), koukly na fotky z doby, kdy jsme byly malé holky a jezdily společně k babičce (ty modely, co jsme nosily – ponožky v sandálech, kraťasy do pasu, ofinka na stranu, vskutku zábavné :-D). Zkrátka kopec srandy. Jinak jsme piknikovali jako o život, jezdili k vodě, cpali se litry zmrzliny. Otevřeli u našeho baráku skvělou zmrzlinárnu La Zmrzka, takže jsem tam stálým zákazníkem a užívám si ji skoro denně :-). Přistěhovala se mi do Prahy ségra, z toho mám obrovskou radost, konečně jsme zase blízko sebe a můžeme se vídat častěji, podnikat kde co a taky se občas vypravit za kulturou (už máme několikero lístků do divadla, takže podzimní sezónu si hodláme užít!)

Jak jste si užili srpen vy? Nějaké zajímavé knihy, filmy, serály, zážitky? Podělte se v komentářích :-)

3 komentáře:

  1. Měla jsi krásný a bohatý srpen na čtení i zážitky :) Hlavně moc gratuluji k zasnoubení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :-) Kéž by i září pokračovalo v podobném duchu :-D

      Vymazat
  2. To jsem ráda, že se ti Aaronovitch taky líbil. Svět podle Prota je skvělý, knížka i film. Já nejdřív viděla film a pak četla a oboje má něco do sebe. A Doppler byl fajn, ale člověk na něj musí mít tu správnou náladu a do druhého dílu už se mi tolik nechce :) A moc gratuluji k zasnoubení i úspěšnému zvládnutí autoškoly!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velikou radost :-)