čtvrtek 28. ledna 2016

Pozitivní týden #4

Nejradostnější události uplynulého týdne:

1. Byla jsem poprvé na kosmetice
Dámskou část to možná překvapí, ale je to tak, poprvé za svůj život jsem si nechala opečovávat obličej :-). A říkám si, jestli mám vůbec přiznávat, že na manikúře jsem nebyla nikdy :-D. Před Vánoci jsem totiž na jedné akci vyhrála poukaz na ošetření od BiOrganicy, tudíž ošetření pleti se odehrávalo za použití výhradně přírodní biokosmetiky Inlight, a to vám je nějaký luxus :-). Bylo to neskutečně příjemné, strávila jsem tam skoro dvě hodiny, a řeknu vám, že taková masáž, aromaterapie a čokoládová maska s vašimi smysly udělá své :-). Až jsem si říkala, jak moc nevhodné by bylo tu masku slízat z obličeje :-D.

2. Konečně jsem viděla film Grandhotel Budapešť
Měla jsem to v plánu aspoň půl roku, ale nějak pořád nebyl čas a chuť (ono taky s frekvencí jeden zhlédnutý film za měsíc je to těžké :-D), ale konečně na něj došlo a musím říct, že si mi  moc líbil :-). Nějak jsem čekala něco úplně jiného, ale o to víc mě to bavilo. Bylo to neotřelé, vtipné a svým způsobem velmi svérázné a hodnocení 80% na CSFD.cz si zaslouží právem :-).

3. Setkání veganských rodin
Rádi se mrňouskem potkáváme s ostatními dětmi (a pochopitelně jejich rodiči), ale věřte, že je občas obtížné vysvětlovat, že nejsme tak úplně masožravci a mlékopijci a že obecně náš styl života je trochu jinde. Takže bylo velice milé a pozitivní potkat spřízněné duše a společně si užít sobotní den :-). A k tomu zdlábnout skvělou raw kokosovou roládu, ještě teď mi při vzpomínce na ni tečou sliny na klávesnici :-D

4. Návštěva mé milované sestřičky
No, spíše přespání než návštěva :-). Druhý den odlétala za dobrodružstvím do cizích krajů a přitáhla asi sto kilo vážící kufr s tím, že se jí zasekla vysunovací rukojeť na půl žerdi. Pro představu, je to děvče poměrně vysoké, a když chtěla kufr za sebou táhnout, tak byla nucena jít v podřepu, nic pohodlného :-). Spravit se nám to nepodařilo, tak jsme na rukojeť přivázali oranžovou tkaničku do bot a mohla vesele odfrčet a táhnout kufr s rovnými zády :-D. O stylu a eleganci takovéhoto řešení raději pomlčím :-D.

5. Návštěva sestřenice
Když už příbuzné, tak všechny :-D. Měla v Praze nějaké pracovní pohovory, tak nás využila coby luxusní pětihvězdičkový hotel :-D. Dělám si pochopitelně srandu, prostě spojila příjemné s užitečným, a já jsem ji moc ráda viděla a ráda si s ní popovídala. Jen více takových návštěv! :-)

Jen takové zamyšlení na závěr:

Mám poslední dobou pocit, že lidé kolem mě si docela tvrdě a cílevědomě začínají budovat svou pracovní kariéru. Plní odhodlání, nadšení a ambicí vyrážejí na pracovní pohovory, loví pracovní příležitosti, odlétají na stáže a pracovní pobyty… A nesmírně se těší na výzvy, které jim práce přinese, a jsou srozuměni s tím, že je úspěch bude stát mnoho úsilí, stresu, času a tvrdé práce. Nevím, jestli je to tím, že se momentálně „flákám“ na rodičovské dovolené, nebo tím, že se mi po narození dítěte naprosto změnil hodnotový žebříček, nebo prostě stáru a lenivím, ale najednou jsou mi takové cíle naprosto cizí. Nikomu to samozřejmě neupírám a naopak takovéto odhodlané lidi obdivuji, ale momentálně si opravdu užívám dobu, kdy mám čas na mrňouska, na to co mě baví a dělá spokojenou a šťastnou a i když bych i já mohla pokračovat ve své kariéře, teď zrovna mě to nijak neláká. Raději čas strávím s lidmi, které mám ráda, a děláním věcí, které mě naplňují i za cenu toho, že nebudu mít enormní plat, hromadu pracovních zkušeností ani skvostný životopis. Ale kdo ví, třeba mě to zase jednou chytí :-)

Jak jste se měli vy? :-)

2 komentáře:

  1. Hezké shrnutí, hned po prvním odstavci mám pocit spřízněnosti :) Já teda ještě na kosmetice ani manikúře nebyla nikdy, i návštěva kadeřnice jednou za rok je pro mě stresující... Setkání veganských rodin, o tom si tady na vsi můžeme jen nechat zdát. My jsme tedy spíš vegetariáni, ale už postupně také směřujeme k veganství. Jen prosím příště přidej nějaké fotky, např. té kokosové rolády :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář :-) Jo, tak u kadeřnice jsem byla naposledy asi před pěti lety :-D Ne že by to teda moje vlasy nepotřebovaly, ale nějak se k tomu nemůžu odhodlat :-) Holt nepatřím k těm osobám, co zvládají nehty i kadeřníka každý měsíc :-)
      Jo, na fotkách musím zapracovat :-) Většinou až během psaní mi dojde, že by to fotky krásně doplnily, ale to už je většinou po akci :-D Ale mám v plánu to postupně napravit :-)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velikou radost :-)