pondělí 11. prosince 2017

Listopadový výcuc a SOUTĚŽ!

Přečtené knihy

V listopadu to nebyla žádná sláva. K zamyšlení mě dovedly knihy Oprawme se od Stanislava Skřičky (recenze) a Domácnost bez odpadů od Bey Johnson (recenze). A pak také skvělá fantasy Ozvěny velké písně (recenze). David Gemmell je prostě skvělý vypravěč.





Blížící se Vánoce jsem chtěla uvítat vánočním naladěním a přečetla tak Štastné a veselé..., tématicky laděné povídky českých autorů, ale nijak nadšená jsem z nich nebyla. Napsané byly sice dobře, ale depresivní a s povznášejícím magickým pocitem blížících se svátků to nemělo mnoho společného.



Jinak mám rozečtený poslední díl Havraních kruhů od Siri Pettersenové s názvem Síla. Četli jste? A těším se na český fantasy debut autora Martina Bečana s názvem Kaziměsti. Kromě toho mám rozepsanou recenzi na Marťanskou kroniku od Raye Bradburyho, je to skvělá kniha, od jejího prvního vydání uplynuly desítky let, ale stále má co říci.

Ostatní aktivity

Green Beauty Market

Moje nejmilovanější kosmetická akce. Pro kosmetiku mám jako osoba ženského pohlaví  prostě slabost a obzvlášť když je přírodní a jen z těch nejvymazlenějších ingrediencí. Již dávno mě nechávají chladnou katalogy Oriflamu a Avonu, kolem obchůdku Yves Rocher také procházím nevšímavě (a že jsem tam kdysi byla pečená vařená). Ale jak mi někdo slíbí, že se budu moci toulat mezi stánky s tou nejpřírodnější kosmetikou, která je u nás k dostání, tak neváhám ani minutu. Vše se odehrávalo v krásných prostorách Prague Gallery Laufen Art of Bathrooms. Vystavovatelů bylo tak akorát, aby to člověk zvládl projít, omrknout a nebolela ho hlava a nohy. Vystavovatelé byli neuvěřitelně milí, zásobovali nás vzorečky, bylo možné si produkty vyzkoušet a na cokoli se zeptat a řada z nich měla i příjemné slevy. Kromě všelijakých krémů, šamponů a vodiček bylo možné okouknout i nejrůznější čistící prostředky do domácnosti a eko pomocníky nebo třeba ochutnat ženšenový čaj Kombe. Nakoupila jsem vánoční dárky i pár drobností pro sebe, očuchala co se dalo, nechala se nalíčit, nabrala inspiraci a už se těším na příští ročník.

Wellness víkend v Karlových Varech

Poprvé jsem byla na wellness víkendu a poprvé v Karlových Varech. A byl to skvělý zážitek. Už dlouho jsem toužila vypadnout z kolotoče práce, péče o děti a každodenních starostí. Tak jsme si se sestrou na Slevomatu našly nabídku víkendu v centru Karlových Varů, s masáží a vstupem do lázeňského bazénového komplexu v ceně.



Bydlely jsme ve čtyřhvězdičkovém hotelu Heluan & Ester a na to, že to měl být odpočinkový víkend, jsme ho pojaly celkem akčně. Sobotní dopoledne jsme strávily plaváním a následnou relaxací v sauně a vířivce v bazénovém komplexu Alžbětinských lázní. S gumovým tělem jsme se pak šly posilnit do super hipsterské kavárny Republica coffee a po dvou hodinách sezení nad cappuccinem a probíráním všeho možného jsme se přesunuly přes ulici na nejlepší bagely, co jsem kdy měla, do BAGEL Lounge. Pak následovala krátká procházka po centru, vypily jsme asi hektolitr zdejší léčivé vody (někteří nadšeně, někteří s menším odporem :-D) a po večeři (která jediná za moc nestála) jsme se přesunuly na masáž a rašelinový zábal. Celý den nás tak vyčerpal, že jsme v osm zapadly s knihou do postele (já vím, možná trochu nuda, ale pro matku dvou dětí největší zážitek :-D).





Neděle si pro nás přichystala krásné slunečné počasí, tak jsme vyrazily na rozhlednu Diana. Jako správné turistky jsme se nahoru vyvezly lanovkou a dolů už záplavami barevného listí sešly samy :-D. Krásné počasí se kolem poledne změnilo v zimu a ledový vítr, tak jsme se šly ohřát a posilnit dortem do Just Cake, výborné. Bylo to skvěle strávený víkend s mojí ségrou a doufám, že ne poslední :-).



Rozhovor se Siri Pettersenovou

Zahrála jsem si na novinářku a šla dělat rozhovor s autorkou trilogie Havraní kruhy. Řeknu vám, že jsem byla pekelně nervózní, ale Siri byla skvělá. Moc milá, příjemná, upovídaná, tak to šlo jako na drátku. Závěrem jsem z ní vymámila autogram a už se těším, na její novou trilogii.



Došitý quietbook!

Došito! Vážně, práce jak na kostele, volný čas nula, ale je hotovo a obávám se, že to dětem nedokážu dát, protože vím, že to zákonitě zničí a už to nebude tak krásné :-D .



První narozeniny

Moje malá princezna slavila první narozeniny. Velký mezník v životě malého dítěte. Oslavili jsme to v kruhu ryze rodinném a bylo to krásné.

A nyní slíbená soutěž:

Soutěží se o knihu Žena z kajuty č. 10 od Ruth Ware. Podmínky:

1.       Aby to bylo trochu tématické, tak by mě zajímalo, jak trávíte adventní čas a jaká je vaše oblíbená kniha s vánoční tématikou :-). Pište, komentujte, jsem zvědavá na odpovědi :-).
2.       Připojte vaši mailovou adresu, ať vás můžu v případě výhry kontaktovat
3.       Dejte like mojí fb stránce Secrets of Monis (není povinné, ale potěší :-)).




Soutěží se do soboty 16. prosince, výherce vylosuji v neděli 17. Tak vzhůru do toho! :-)

12 komentářů:

  1. Adventní čas většinou trávím bohužel dost pracovně, je to pro nás sezóna. Oblíbená kniha s vánoční tematikou je Můra noční, předvánoční a Vánoční koleda :) A před Vánoci si vždycky dáváme maraton HP filmů...
    tyrkysova.knihovnicka@gmail.com

    Díky za soutěž, přeji pokud možno poklidné svátky bez špatných nálad :)

    P.S. ta šitá kniha je nádherná, já si na nich ujíždím - baví mě videa, kde je mámy představují a "listují" v nich... (a to ani nemám to dítě, kterému bych ji mohla udělat)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :-)
      A díky za tipy, maraton HP filmů bych si dala hned, jen ten čas, kde ho vzít? :-D

      Vymazat
    2. Tak výhoda je, že už je známe nazpaměť, takže u sledování většinou děláme i něco dalšího :-D Hezky se u nich třeba vaří nebo peče :-D

      Vymazat
  2. Momentálně trávím adventní čas na nemocenské, takže s knihou v posteli :) To jsi asi úplně nemyslela, spíš nějaké vánoční tradice, ne? No, já jich moc nedržím, chci jen klid, pohodu, zdraví a občas zajít na vánoční trhy na medovinu s přáteli. Jediné, co u nás před svátky musí být, je adventní věnec a vánoční výzdoba.
    Oblíbenou knihu s vánoční tematikou nemám :) četla jsem vlastně jen jedinou a to Vánoční zázrak a byla moc pěkná. Letos si ji chci přečíst znova. Takže se asi stane mojí vánoční tradicí.
    Můj mail: nikolaoss.trojtecka@seznam.cz
    Díky za soutěž a přeji klidné vánoční svátky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Tak s knihou v posteli je nejlíp strávený čas! Já bych kvůli tomu přežila i nějakou tu nemoc :-D
      Adventní věnec je super, musím přiznat, že letos mám svůj úplně první v životě :-D A vůbec nechápu, že jsme ho neměli nikdy dřív. A na Vánoční zázrak se chystám, tak snad se mi bude taky líbit :-).

      Vymazat
  3. Ahoj. Díky moc za soutěž :-) Já řeším hlavně Štědrý den, protože si to doma přejí. Jinak bych klidně vánoce vynechala. Celý Štědrý den trávíme u mamky. Baštíme dobré jídlo, koukáme na pohádky a kecáme :-) Co se týče čtení, chtěla bych si znovu přečíst Vánoční koledu. A udělat si z toho zvyk :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Coo? Vynechat Vánoce? Nikdy! :-D Už kvůli těm dobrotám a volnu :-D Ale jo, Vánoční koledu bych si taky mohla přečíst :-)

      Vymazat
  4. Advetní čas trávím prací, protože je konec roku a vše se musí stihnout. Naštěstí jezdím na Vánoce k rodičům, takže se nemusím o nic starat a mohu se věnovat svému zaměstnání. A samozřejmě čtu, protože jsem si pořídila čtecí pohovku, ve které trávím dlouhé zimní večery.
    A moje oblíbená knížka s vánoční tematikou? Když jsem byla malá, četla jsem si každé Vínoce Vánoční koledu. Pak jsem přešla na Harryho Pottera a každý rok čtu před Vánoci kapitolu Zrcadlo z Erisedu.
    stanahala@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak čtecí pohovka zní dobře, závidím :-)
      A jak tady čtu ty komentáře, tak mám chuť se na veškeré vánoční knihy vykašlat a přečíst si komplet Harryho :-)

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. 1. Čas před Vánocemi, tedy 1. až 3. adventní neděli trávím školou. Protože se učitelé zbláznili a dávají teď samé písemky a testy.
    Ale Vánoce trávíme všichni s rodinou, dohromady, se spoustou jídla, pohádky.
    Je to nejkrásnější období v roce.

    Knihu mám ráda Vánoční koleda, a jinak jsem si oblíbila knihu Vánoční zázrak.

    ghanicka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeje, tak držím palce, ať všechny testy vyjdou co nejlíp! :-)
      Tak si myslím, že Vánoce jsou jedním z nejkrásnějších období v roce, takže je třeba si je užít :-) A díky za tipy, koukám, že přečíst Vánoční zázrak je nutnost :-D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velikou radost :-)