středa 20. prosince 2017

Quietbook aneb není kniha jako kniha

Quietbook je šitá kniha pro děti, plná interaktivních úkolů a údajně zajišťuje dětem hodiny nekonečné zábavy a rodičům hodiny klidu a ticha. Pro to, aby se děti chvíli zabavily samy, jsem ochotna udělat cokoli, dokonce se i proměnit ve švadlenu a trávit veškerý volný čas shrbená s jehlou a nití (a ano, vidím ten paradox :-D). V návodu bylo uvedeno, že ušití trvá cca 40 hodin, ale myslím, že jsem to hravě natáhla na dvojnásobek :-).

Navezla mě to toho kamarádka (které tímto děkuji za podnět) a polotovar jsme objednávaly na Fleru od výrobce Juuva. V současné době už přímo tento quietbook nevyrábějí, mají novou vylepšenou verzi (už ji mám doma pro další dítko, aby měli každý svůj vlastní a ne, nejsem blázen :-D), mají verzi pro holky a pro kluky. Všechno přišlo úhledně zabalené v dárkovém tubusu. O to větší hrůza mě zachvátila, když jsem to všechno vybalila na stůl. První reakce byla –  tak to rozhodně nedám dohromady. No a výsledek posuďte sami.



A protože mě to stálo opravdu hodně práce (a rozpíchaných prstů, zamotaných nití a nevybíravých slov), ráda bych vám tuhle skvělou knihu představila:

1. Úvodní strana
Na první stránce bylo nejhorší vystřihnout písmenka a našít je tam tak, aby se vlezla :-D. Pokud si na stříhání netroufáte, je možné si je nechat vyříznout, tento požadavek stačí zadat při objednávce.



2. Kytka
Pod okvětními lístky se ukrývají obrázky. V návodu byla například zvířátka nebo členové rodiny. Syn miluje cokoli, co má kola, tak jsem tam dala obrázky dopravních prostředků.




3. Farma
Zvířátka, která slouží jako prstoví maňásci a farma s vraty na přezku. Řeknu vám, že vyšít zvířátka byla docela fuška (ovečka se tváří trochu vražedně), ale je to docela roztomilé a se zvířátky se dá hrát divadlo, fantazii se meze nekladou.




4. Velké prádlo
Pračka, do které se dá dát oblečení, koš na prádlo, šňůra s kolíčky a polička s pracím práškem a aviváží, které jsou připevněny suchým zipem, tudíž nic nebrání je z poličky vzít a nasypat/nalít do pračky. Zkrátka kompletní výbava pro malé pradlenky a pradleňáky.

5. Panenka
Moje nejoblíbenější a zároveň nejnáročnější stránka na ušití. Panenka má plnou skříň oblečků, které si vybírá dle počasí za oknem. Skříň se sice trochu kácí, ale nikdo holt není dokonalý :-). Všechno je na suchý zip a přišít ho bylo peklo :-D.




6. Duha
Sluníčko, deštík, louka, duha a kytičky na knoflíky. Aktivita, při které si děti procvičí zapínání knoflíků a barvy.



7. Roční období
Stromeček, který mění výbavu dle ročních období. Všechno drží na patentku.



8. Tvary
Procvičování tvarů. Opět to drží na suchý zip.



9. Pavouček
Děti si můžou omotáváním provázku kolem knoflíků procvičovat jemnou motoriku (jo, pavouk má každou nohu jinak dlouhou, ale aspoň jich má správný počet :-D).



10. Nenasytná žába
Žába pochytá na svůj dlouhatánský jazyk mouchy a pak si na nich pěkně smlsne. Jazyk se i s mouchami dá schovat do kapsy a zavřít zipem.



Nakonec se ještě stránky musí zapéct v troubě s výstuží a obšít. A to je vše. 

Jak se vám líbí? :-)

6 komentářů:

  1. Úžasné, Moni, opravdu úžasné. Klobouk dolů za zručnost, chtěla bych být tvé dítě :) E->

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Eli :-) No já ti nevím, s tím přáním být mým dítětem to zvaž, víš co, bezmasá strava a tak :-D
      Ale jako jo, s takovými ptákovinami si vyhraju, teď mám připravený polotovar pohádkového divadélka z dřevěných výřezů, že ho po večerech nabarvím a dotvořím... Ale na druhou stranu si říkám, že máme 21. století, dá se koupit kde co a já své večery trávím výrobou hraček :-D

      Vymazat
  2. Ježiši tohle je geniální!! To pořídím synovi od bratrance... Teda je máma mě možná zabije, ale co! To vypadá božsky!!! :D Aspoň se zabaví i ona :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě pořiď, je to parádní, já jsem z toho nadšená! :-D A ono i to šití je docela zábavné, jen to zabere dost času.. Ale moje kamarádka prohlásila, že to je lepší než všechny antistresové omalovánky :-D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velikou radost :-)