pátek 4. března 2016

Pozitivní týden #9

Tenhle týden má k pozitivnímu daleko, naší rodinou se plíží nemoci a zranění, a to na náladě asi nikomu nepřidá, ale snažím se být optimistka a přece jenom se najde pár věcí, které mně zvedly náladu:

Mistborn!!!
Nedávno jsem si říkala, že si dám na chvíli od fantasy příběhů oddych. Poté, co jsem rozečetla tuhle trilogii, své stanovisko přehodnocuji a dokud ji nedočtu, tak mě jiná kniha nemá šanci uchvátit. Je to čtivé, zábavné, nesmírně originální a dost tlusté na to, aby mi to chvíli vydrželo. Palec nahoru, Brandone Sandersone! :-) Pro fantasy nadšence článek o prvním díle zde.

Jsi krásná
Přesně tenhle vzkaz na mě vypadl při otevření krabičky mého nového kosmetického přírůstku Havlíkův přírodní zázrak. A přišlo mi to nesmírně milé, která žena by tohle nechtěla slyšet aspoň třikrát denně? :-) Jinak Havlíkův přírodní zázrak jsem zakoupila jakožto dalšího z mnoha bojovníků s mým neuvěřitelně urputným ekzémem kolem oka. Složení vypadá fantasticky, tak uvidím, zdali je to skutečně takový zázrak. :-)


      
Balení je moc povedené :-)     


Kuchařská inspirace
Ano, já. Já, která jsem ještě před pár lety stěží uvařila pudink a vrchol mého kuchařského umění bylo zalít kuskus horkou vodou a pak tam nakrájet zeleninu, prosím inspiruji ostatní ve vaření a hlavně v pečení zdravých dobrot. Vůbec mi to nejde na rozum, ale vzhledem k tomu, že mě poslední týden několik lidí žádalo o recepty a rady jak vařit a péct zdravě (o pochvalách se z vrozené skromnosti nezmiňuji :-D), tak tomu asi tak bude. Což o to, je to velmi potěšující (hlavně to, že lidé mají zájem o zdravé stravování), ale i tak mi to prostě přijde vtipné. Není to totiž zas tak dávno, co jsem při ukusování dovezené pizzy tvrdila, že domácí vařené večeře jsou přežitek. Ach, ta naivita mládí :-D

Časopis ZOOT ve schránce
Mám ráda časopisy o módě. Ale všechny ty Elle, Haarper᾽s Baazary, Marie Claire apod. jsou plné reklam a často článků o ničem. Sem tam si nějaký koupím a zjišťuju, že tam vlastně ani není co číst a že prezentovaná móda je stejně vhodná spíše na přehlídková mola než na běžné nošení, tudíž mě to na několik měsíců odradí od další koupě. Ale pak jsem objevila časopis, který vydává společnost ZOOT a ten se mi moc líbí, je plný inspirativní módy, rozhovorů se zajímavými osobnostmi a není to sice mnohastránková bichle jak výše zmiňované, takže je prolistovaný za chvíli, ale každý měsíc (teď se teda mění na dvouměsíčník) se na něj těším. Navíc mi chodí přímo do schránky a co víc, je zadarmo. :-)

     
Nejen knihy jsou zajímavé čtivo :-)     

Vypnutý počítač
Čtete správně. Zjistila jsem, že příliš mnoho času trávím sezením u počítače, což je v případě psaní článků na blog v pořádku, ale v momentě kdy zjistím, že už hodinu bez jakéhokoli smyslu projíždím facebook či instagram, tak je to ztráta času, kterou bych mohla věnovat mnohem užitečnějším činnostem, jako je třeba čtení. :-) Takže jednou za čas prostě celý den či dva nezapnu počítač (pokud to není nezbytně nutné) a samozřejmě přitom nepodvádím neurotickým sledováním fb na telefonu, a víte co? Neunikl mi žádný urgentní email, nepřišla jsem o žádnou fotku na instagramu, bez které bych nemohla existovat a žádný příspěvek na fb také nebyl tak důležitý, aby nemohl počkat do druhého dne. Jen bych tohle potřebovala naučit i svou milovanou polovičku, která taky tráví u počítače až příliš mnoho času. :-)

Jak jste se měli vy? :-)

7 komentářů:

  1. Taky se snažím být tvrdší, co se týče vypínání počítače, pak je ten den o dost delší. Ne vždy se to však povede.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejhorší je, když si řeknu, že večer jen na chvíli zapnu pc, abych odepsala na pár mailů a pak si budu celý večer číst a nakonec jdu spát o dvě hodiny později než jsem zamýšlela a knihu ani neotevřu, to bych si pak nafackovala :-D Hlavně ten čas strávím fakt nad blbostma...

      Vymazat
    2. Přesně! Naposled se mi to stalo včera ;-)

      Vymazat
  2. Jo, taky jsem se naučila počítač víc vypínat - a najednou mám překvapivě hodně času na čtení. Čím to bude :D A Mistborn si budu muset přečíst :) Už několikrát mi ho nadšeně doporučovala blogerka Moira, nikdy jsem se k tomu ale nedostala - tak snad se mi to povede letos napravit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mistborn si určitě přečti, už jsem v půlce třetího dílu a děsím se toho, že už to skončí :-D Dokonce i můj přítel, který moc nečte byl nadšen, v momentě, kdy jsme oba rozečetli první díl, byly doma o knihu těžké boje :-D

      Vymazat
  3. Mistborn? Vůbec neznám, jdu se na to mrknout. Já teď taky dávám chvíli od fantasy pauzu, ale třeba mě nalákáš :)
    Jsi krásná... Já teď zase objevila tuhý přírodní šampon s příznačným názvem Brunetka a jsem z něj nadšená. Z kosmetiky nepoužívám téměř nic, tak si výběr těch pár kousků užívám...
    A vypnutý počítač? Děti mě k němu moc nepouštějí, ale mojí slabostí je brouzdání na mobilu. Taky se snažím omezovat, ale některé dny je to slabší (zejména když publikuji nový článek a pak pořád koukám, jestli nejsou nové komentáře nebo reakce :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hezký název pro šampon :-) Tuhé šampony mě taky lákají... Já právě kdysi používala docela dost kosmetiky, ale čím jsem starší, tím jsem línější, a i když by přítel tvrdil naprostý opak, tak toho taky zas tak moc nepoužívám, ale stejně si ji ráda vybírám :-D
      S brouzdáním na mobilu taky válčím, kde jsou ty časy, kdy jsem měla starou kraksnu bez internetu a bylo mi to jedno, teď sotva mi někdo napíše na fb, tak hned mám nutkání koukat, kdo píše a odepisovat, a zjišťovat, co je nového, sotva mám chvilku volna. Přímo nesnáším, když tohle někdo děla zatímco se se mnou baví, a teď občas přistihnu, že dělám to samé :-) No, pořád mám na čem pracovat :-)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velikou radost :-)