sobota 12. března 2016

Pozitivní týden #10

Jde na mě jarní únava, nebo fakt nevím čím to, že jsem celá otrávená a bez energie, ale i tak se událo pár veselých a příjemných věcí:

Dánská dívka
Přijela k nám na návštěvu přítelova maminka, a že když už je u nás, tak nám večer pohlídá mrně a doslova nás vyhnala do kina. Přísahám! Ani jednomu z nás se nechtělo, ale když maminka řekne, tak se jde :-D A výběr padl na Dánskou dívku a rozhodně jsme nebyli zklamaní. Film oceněný Oscarem (za herečku ve vedlejší roli) pojednává o jednom malířském manželském páru, přičemž hlavní hrdina zjišťuje, že v ženském těle by se mu líbilo mnohem více. Netradiční námět, nádherná výprava, překrásná hudba a skvělí herci, kterým příběh rozhodně sedl, dělají z filmu opravdu skvostnou podívanou. Moc se mi to líbilo a rozhodně doporučuji zhlédnout.

Zdroj: kcur.org

Food truck show
První mezinárodní setkání pojízdných občerstvení v Praze. Prostě jídlo, na to mě utáhnete vždycky. :-) Trochu mě zarazilo, že bylo třeba platit vstupné. Jasně, bylo to padesát korun, to mě nezruinuje, ale vážně je třeba za akci, kde kromě jídla není žádný program, platit? Ale dala jsem si skvělé nachos s jakýmsi quinoovo-rýžovo-zeleninovo-ananasovým salátem a nejlepším guacamole, co jsem kdy jedla (já totiž guacamole zas tak moc nemusím, ale tohle bych fakt jedla po kýblech :-)) a jako zákusek maxi porci hranolek od maďarských občerstvovačů (tolik k zdravému stravování :-D), takže akci hodnotím vskutku kladně. Akorát pro nemasožravce byl výběr jídel poněkud omezený, ale pokud milujete burgery, tacos a podobné mňamky, tak si příští ročník nenechte ujít. :-)

Fakt to bylo výborné :-)

Rodinná večeře
Příbuzní mého milého si koupili nový jídelní stůl. A jak jinak se pochlubit novým kouskem nábytku než opulentní hostinou, na kterou pozvete své milované příbuzné? :-D Stůl je moc pěkný, večeře byla výborná, vidět příbuzné po dlouhé době nesmírně příjemné. A jako bonus jsem se skamarádila s jejich dvěma britskými modrými kočkami, fakt jsou nádherné. Snažila jsem se jednu propašovat k nám domů, ale nezadařilo se. :-D

Oslava MDŽ
Kdyby nebylo facebooku, tak si na to ani jeden z nás nevzpomene. :-) A můj milý není zrovna kytkonosič, tak jsem dostala láhev červeného vína (nějaké kvalitní francouzské, nápisu na vinětě jsem absolutně nerozuměla), které jsme vypili, koukli při tom na film, a snědli tabulku hořké čokolády (to je moje veliká slabost), co se dělo potom, nebudu rozebírat. :-D Dodávám, že jsme koukali na Vykoupení z věznice Shawshank, viděla jsem to poprvé (jo, poprvé, když to přítel zjistil, chtěl mě vystěhovat pro kulturní barbarství :-D) a musím říct, že to je opravdu pěkný film.

Příjemný doktor v nemocnici
Ač mám ke zdravotníkům blízko, nemám ráda doktory, nemocnice, ordinace, čekárny a jímá mě hrůza a stres, když do nějakého takového zařízení musím vstoupit. Když vás ale v ordinaci přivítá fešný, mladý a velice příjemný doktor, je to hned o něčem úplně jiném. :-) A to myslím zcela vážně. Kdyby se lékaři snažili být trochu více vstřícní, usměvaví a empatičtí (jasně, jsou i světlé výjimky), tak by se k doktorům hned chodilo jinak. Jsem si vědoma toho, že to nemají lehké, velká zodpovědnost, přepracování a práce s lidmi dělají své, ale úsměv nikdy nikoho nezabil. A udělá to hodně, rozhodně si tím pacientovu důvěru získají více než naštvaným bušením do klávesnice. Takže i když jsme z nemocnice odcházeli se sádrou na další dva týdny, tak sympatický doktor z toho udělal hned jiný zážitek.

Docela by mě zajímalo, jestli slavíte MDŽ? Skoro se mi zdá, že se z toho dělá větší věda než z Valentýna. :-)

4 komentáře:

  1. Na Dánskou dívku se mi hrozně chce jít, Eddieho miluju, takže volba byla jasná :D Snad to bude právě tak dobré, jak se říká :D
    Já bych ráda, kdyby se z MDŽ dělala větší věda než z Valentýna, protože to je český, že... ale já ti nevím, v mém okolí se to teda neprojevilo vůbec :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jestli miluješ Eddieho, tak si troufám říct, že se ti to určitě bude líbit :-) Tenhle film ocenil i přítel a to šel původně do kina otrávený, že nejdeme na něco akčního :-D
      Fakt? V mém okolí teda snad všechny ženský řešili, jestli chlap přinese kytky a běda, když zapomněl! :-D Ale souhlasím s tím, že když už něco takového slavit, tak raději MDŽ než přistěhovaleckého Valentýna :-)

      Vymazat
  2. Já na MDŽ dostala knížku, jahody a skvělý textilní obal na knihu. Jen to bylo o pár dní dřív :) No, nějak to speciálně neslavíme, ani Valentýna, ale občas jeden z nás překvapí... Jinak děti jsou teď obě nemocné, takže s tou únavou a bezenergií chápu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teeda, tak to se máš :-) To musím nadhodit doma jako případnou inspiraci pro příští rok :-D My většinou taky neslavíme, ale zase je hezké si vzpomenout :-)
      Jej :-( Též máme za sebou období nemocí a je to fakt náročné, tak držím palce, ať jsou brzy fit :-)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velikou radost :-)