čtvrtek 7. ledna 2016

Pozitivní týden #1

Není tomu tak dávno, co jsem se na facebooku účastnila pozitivní výzvy (pro vysvětlení: každý den napsat tři pozitivní věci, co se vám staly za posledních 24 hodin) a protože to mělo poměrně úspěch a já si díky tomu uvědomila, jaký mám šťastný a báječný život, trochu jsem si to přetvořila a rozhodla se, že si za každý týden napíšu pět pozitivních věcí, které mně udělaly radost, potěšily či zahřály u srdce za poslední týden. Jen tak, pro sebe. A protože mám blog, tak si to budu psát sem. Aspoň mě to donutí to plnit a neflákat :-).

A co mě tedy potěšilo první týden roku 2016?

1. Konečně jsem viděla nový díl Star Wars!
Těšila jsem se na to snad od premiéry a pořád nějak nebyla příležitost, ale dočkala jsem se :-). A co na něj říkám? Jasně, vykradli předešlých šest dílů a dost hrají na sentiment skalních fanoušků. Ale co, mě se to líbilo :-). A jakmile se rozjely úvodní titulky s charakteristickou znělkou, měla jsem chuť nahlas jásat :-D.

2. Sníh, konečně sníh
Jak nemám ráda zimu, tak krajinu pokrytou čerstvě napadanou bílou peřinou miluju, fakt moc :-). Je to krásné, kouzelné, romantické a všechno se tak stříbřitě třpytí. A zatím jsem uklouzla jenom dvakrát :-D.

3. Nadělila jsem si povánoční dárek :-D
Jako správný knihomol neuspokojený vánoční nadílkou jsem vlítla do knihkupectví a odnesla si Lahodně s Ellou (neb kromě knih miluju zdravé a vynikající jídlo) a Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení (protože Vánoce jsou zase až za rok a když sněží, tak mám touhu si vánoční naladění ještě chvíli ponechat :-))

4. Upekla jsem svůj historicky první raw cheesecake
Ok, upekla asi nebude ten správný výraz… Umixovala? Uchladila? Umatlala? Uplácala? :-D Whatever, prostě je tady a je výborný. Jen nějak záhadně mizí :-D.

5. Rozečetla jsem skvělou fantasy
Nějakou dobu už jsem měla chuť na pořádnou výpravnou epickou fantasy. G. R. R. Martin se s dalším dílem nějak fláká a já pořád nemohla na nic pořádného kápnout. Ale Anthony Ryan a jeho Píseň krve (první díl série Stín krkavce) mě zachránil. A přitom jsem tu knihu donesla z knihovny už před měsícem a teď fakt nechápu, jak mohla tak dlouho ležet opomenutá na polici :-)

Jak vy jste si užili první lednový týden? :-)

2 komentáře:

  1. Pozitivní výzva je skvělý nápad :) Sníh mi udělal taky radost a konečně jsem viděla nové Star Wars :) Souhlasím, nepřišli s ničím originálním, je to podobné předchozím dílům, ale i tak jsem byla nadšená :) Ach jo, teď jsem někde četla, že Vichry zimy zase vyjdou později..Ale Píseň krve vypadá skvěle, třeba mě taky zachrání :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Též jsem byla nadšená, prostě nostalgie, a hlavně jsem odcházela z kina s myšlenkou, že by vůbec nebylo marné si zase pustit předchozí díly :-D Právě, pořád na Vichry zimy čekám a pořád nic, a bojím se, že brzo zapomenu, co přesně bylo v předchozích dílech... A Píseň krve rozhodně doporučuju, alespoň já jsem z ní nadšená :-)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velikou radost :-)